BK "Bike Tour" Lukavac

BK "Bike Tour" Lukavac

Nearby travel agencies

Putnička agencija ROAD
Putnička agencija ROAD
Lukavačkih brigada
Partner Promet
Partner Promet
DOBRNJA 30
TAXI NEDIM
TAXI NEDIM
TUZLA, Tuzla Canton
Prevoz putnika
Prevoz putnika
Srmać, Tuzla Canton
Putnik
Putnik
Hotel Tuzla, Tuzla Canton
Rooms & Apartment "GH Pasha" Tuzla
Rooms & Apartment "GH Pasha" Tuzla
Pasabunar 25, Tuzla
Apartmani i sobe u Tuzli
Apartmani i sobe u Tuzli
Donji Mosnik 50,Tuzla 75000, Tuzla
Taxi "Loky"
Taxi "Loky"
Dragodol, Tuzla Canton
Tuzla Taxi - Aid
Tuzla Taxi - Aid
Univerzitetska
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona
Muftije ef Kurta 1, Tuzla Canton
Putnička agencija ''IN tour''
Putnička agencija ''IN tour''
Franjevacka 22, Tuzla
Apartman TUZLA-Panonska jezera
Apartman TUZLA-Panonska jezera
JALSKA, Tuzla
Rent a Kombi prevoz 24/7
Rent a Kombi prevoz 24/7
Tuzla 75000
MEDEX Turs Tuzla
MEDEX Turs Tuzla
Goli Brijeg 53, Tuzla Canton
Ljaljić Turs
Ljaljić Turs
Hadzibakir Bega Tuzlica

Comments

Evo i video animacija voznje
Jedan drugaciji izvjestaj sa danasnje voznje :D
Vozac Neobusa Banja Luka-Beograd je nesavjestan i namjerno autobusom ide na bicikliste. Prijavite ih polici ako vam se desi takvo sto.

Nevladina organizacija za razvoj rekreativno-turističkog biciklizma i zaštitu okoliša.

Mapiranje biciklističkih staza, zaštita okoliša, organizacija biciklijada, biciklističkih turističkih tura, biciklističkih kampova...

Mission: Prezentacija prirodnih ljepota, etimoloških i etničkih vrednota, turističkih potencijala i zaštite okoliša kroz razvoj rekreativnog biciklizma.

Operating as usual

Naši članovi učestvuju na biciklističkom događaju "Konjuh Adventure - Feel the Nature" koju organizuje Biciklistički klub Živinice.

Oni će dva dana provesti u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovati na Paučkom jezeru i voziti kroz predjele od kojih zastaje dah, a posjetit će Zidine, Zelemboj, vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačku pećinu, Sarina korita ...

Sretno i hvala Biciklistički Klub Živinice na pozivu!

klix.ba

Broj biciklista u Beču u 2020. porastao za 687 hiljada

Biciklizam ❤️

klix.ba Gotovo 5,4 miliona biciklista kretalo se ulicama austrijske prijestolnice između januara i jula ove godine. To su pokazale evaluacije 13 brojčanika biciklističkog prometa u Beču. U odnosu na trogodišnji prosjek, od 2017. do 2019. godine, radi se o porastu...

PROMO: Biciklistički klub "Bike Tour" Lukavac

Promotivni film koji za cilj ima promociju brdskog biciklizma i biciklističkih potencijala opštine Lukavac.

Priključi se u BK "BIKE TOUR" Lukavac!

Video: Davorin Đuranović

youtube.com

Trail setting

Promotivni film koji za cilj ima promociju brdskog biciklizma i biciklističkih potencijala opštine Lukavac. Priključi se
https://youtu.be/WhAF-9cQYgo

Promotivni film koji za cilj ima promociju brdskog biciklizma i biciklističkih potencijala opštine Lukavac. Više na našoj FB stranici Bike Tour Lukavac. Bike...

VIDIMO SE NA BORAČKOM JEZERU!

Ove godine maraton u organizaciji našeg, biciklističkog kluba Bike Tour Lukavac biće održan na Boračkom jezeru.

Polazak je predviđen 13. augusta u jutarnjim satima. Povratak je 17. augusta u večernjim satima.

Kotizacija po učesniku za članove kluba je 100KM, a za bicikliste koji nisu članovi našeg kluba, kotizacija iznosi 120KM.

Prijave za učešće sa početnom uplatom od 40KM učesnici mogu izvršiti kod zadužene osobe kluba.

Sve dodatne informacije možete dobiti:

🔴 Nedim / 061 641 110
🔴 Adnan / 062 390 924

Prijave se zaključuju 05. Augusta.

youtube.com

TRAIL SETTING (PRIPREME ZA GPS MAPIRANJE)

Finalne vožnje prije gps mapiranja i postavljanja putokaza na stazi. Dijelovi staze u videu. Uskoro detaljan opis staze i mapa kako doći do nje i koje su karakteristike same staze. Članovi Bike Toura vrijedno rade na prikupljanju informacija tako da staza postane mapirana i označena u što kraćem roku. Sigurnost nam je na prvom mjestu. Dobrodošli su prijedlozi za naziv staze. Pišite u komntarima.
https://youtu.be/erBWZiWJ6Vk

youtube.com Jedna od finalnih vožnji i finalni odabir rute. Uskoro kreće gps mapiranje staze i postavljanje oznaka. Staza se nalazi na nekih 15ak kilometara od Lukavca. ...

Sretan međunarodni RIDE MTB DAY

Nakon jučer održane rekrativne biciklijade, uslijedila je Godišnja skupština kluba koja je imala poseban značaj zbog izmjena koje ćemo uskoro prezentovati i novih članova koji će sigurno doprinijeti još većem razvoju našeg kluba, kao i biciklizma na našoj općini.

Hvala našem F..A Dragec na fotografijama.

Rekreativna biciklijada

Jučer je u Lukavcu održana rekreativna biciklijada na kojoj je učešće uzeo veliki broj ljubitelja biciklizma. Ovo je samo uvertira za naredne aktivnosti koje su u planu, ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli.

Hvala svima na podršci! :)

Jučer je u Lukavcu održana rekreativna biciklijada na kojoj je učešće uzeo veliki broj ljubitelja biciklizma. Ovo je samo uvertira za naredne aktivnosti koje su u planu, ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli.

Hvala svima na podršci! :)

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

I dok čekamo slike sa današnje biciklijade stižu nam pozdravi sa Prenja. Ekipu koja istražuje staze za 12. Maraton predvode Faruk Aganović i Elvedin Muratović. Pozdrav sa Prenja!

Sve zaljubljenike u biciklizam, prirodu i naše članove, obavještavamo i pozivamo na radnu akciju čišćenja biciklističke MTB staze Tirinovac.

Radna akcija će biti održana u četvrtak i petak, 9. i 10.jula sa početkom od 17:00 do 19:00 sati.

Polazak iz Modraca ispred Doma kulture.

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

🚲 SVI NA TIRINOVAC!

U nedjelju, 12. jula u Lukavcu će biti održana biciklijada koja se sastoji od gradske i brdske vožnje preko Tirinovca za ozbiljnije rekreativce.

🚲 PLAN:

08:30 - Okupljanje i registracija biciklista (Ulica Branilaca Bosne, pješačka zona)
09:00 - Start (Gradska i brdska vožnja)
11:30 - Otvorena skupština (Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju promociji kluba, biciklijada, kampova i naravno, 12. maratona "Stazama bosanskih kraljeva" koji će ove godine biti održan na Boračkom jezeru.

🔴 VIDIMO SE!

Pripreme za 12. Maraton - suradnja sa Radio Konjic. Prednosimo tekst objave:
Članovi Udruženje "BIKE TOUR " Lukavac ovih dana vrijedno rade na organizaciji 12. Biciklističkog maratona " Stazama bosanskih kraljeva" čije je održavanje planirano na području konjičke općine.Ove godine biciklisti će na najbolji način upoznati ljepote Konjica i Boračkog jezera.Opširnije o ovoj manifestaciji čije je održavanje planirano ovog ljeta u "Ljetu na talasima Radio Konjica danas od 10 sati i 10 minuta govori predsjednik Udruženja Nedim Zejnilović. Realizuju Medin Jusufović i Sabina Ćukle.

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

Organizacioni tim 12. Biciklističkog maratona Stazama bosanskih kraljeva obišao je destinacije i obavio preliminatorne razgovore sa predstavnicima Općine Konjic i potencijalnim partnerima. Radni izlet je bio veoma konstruktivan i tim se vraća sa potpunom slikom Konjičke turističke ponude. Do učešća na maratonu uživajte u prekrasnim fotografijama naših članova.

Naši vrijedni članovi vrijedno rade na organizaciji 12. Biciklističkog maratona: Stazama bosanskih kraljeva

Ove godine biciklisti će na najbolji način upoznati ljepote Konjica i Boračkog jezera.

Uskoro više informacija :)

youtube.com

BIKODŽE - TIRINOVAC (SPUST)

Uživajte u vožnji i spustu naših članova na stazi "Bikodže - Tirinovac".

Ukoliko ste zainteresovani da zajedno otkrivamo staze na općini Lukavac ili zajedničku vožnju, slobodno nam se javite putem poruke :) Vaš, Bike Tour.

youtube.com Staza je Tirinovac već je predstavljena na kanalu, ovaj put vožnja je bila po dosta skliskoj podlozi sa dosta blata tako da nismo mogli baš brzo voziti. Staz...

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

PRIPREME ZA SEZONU 2020.

Poslije nekoliko pripremnih sastanaka i dužih razgovora danas je upriličen radni sastanak neformalnih grupa biciklista sa predstavnicima NVO „Bike Tour“ Lukavac. Ideja je okupiti što više neformalnih grupa i biciklista individualaca kroz rad sa zajedničkim idejama, interesima i ciljevima a u okviru reformiranog Bike Tour Lukavac.

Na sastanku je predloženo formiranje radnog tima čiji osnovni zadatak će biti okupljanje svih biciklista na prostoru općine uvezivajući zajedničke interese. Omogućit će se sprovedba novih ideja a posebno dati šansa razvoju atratkivnih biciklističkih aktivnosti kao što su akcioni MTB (downhill, xco, freride), takmičarski biciklizam, aktivirati na mapiranju biciklističkih staza, formiranju triatlon sekcije i dr.

Kada su u pitanju tradicionalne aktivnosti Bike Tour-a, zadužuju se članovi Bike Tour tima da iste analiziraju i procjene koje aktivnositi treba podržati u nastavku rada a koje su „balast“ i njihovim isključivanjem stvoriti prostor razvoju novih ideja.

Poseban akcenat stavljen je na mobilnost novog članstva: mladih, porodičnih članarina i ženske populacije.

Donijeta je odluka da se do slijedećeg sastanka formira radni tim koji će imati zadatak pripremiti skupštinu na kojoj će biti prezentirana rješenja naprijed spomenutih inicijativa te kadrovske promjene i izmjene Statuta.

Sa sastanka je upućen poziv svim neformalnim grupama i individualnim biciklistima da se svojim idejama i prijedlozima uključe u aktivnosti. Sve kreativne ideje i ozbiljni aktivisti su dobrodošli!

youtube.com

Staza u izgradnji

Ekipa entuzijasta se u vrijeme pandemije bacila na uređivanje biciklističke staze. Zadovoljstvo nam je predstaviti njihov video uradak kao i obznaniti da slijede dogovori oko ozbiljnih promjena u Bike Tour Lukavac, kako u kadrovskom tako i u reprezantativnom, organizacionom ali i realizacijskom radu. Detalje sastanka prenijet ćemo putem našeg zvaničnog profila. Momcima želimo dobrodošlicu i nadamo se da ćemo u njima imati kvalitetnu i inovativnu ekipu.

Izgradnja nove MTB staze. Ne previše duga ali bit će zanimljivih skokova i krivina. Uskoro ostatak. Uživajte

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

PRVOMAJSKA ČESTITKA!

Svima nam je upozorenja preko glave. Zaželjeli smo se druženja, potrebno nam je da se opustimo. Činimo to oprezno i uz poštovanje aktuelnih mjera.

UZ PRVOMAJSKU ČESTITKU POZIVAMO VAS DA BUDEMO ODGOVORNI
– Zaštitimo okoliš i ne palimo vatru za prvomajske praznike!

Još uvijek aktualna situacija sa corona virusom nam je pokazala kako možemo biti društveno-odgovorni. Za pohvalu! Pozivamo vas da isto učinimo i za predstojeće praznike u odnosu naspram našeg okoliša. I ovdje nam je covid 19 pokazao da prirodi ne treba mnogo da se oporavi. Ono što sigurno treba, to je spriječiti degradaciju od strane ljudske ruke. Može li se? Sigurno – da!
Jednostavno - pospremiti iza sebe i ostaviti prirodu onakvom kakvu nam ju je Bog podario. Ne treba mnogo pametovati. Ne trebaju nam nikakve parole – samo malo odgovornosti u znak zahvalnosti za blagodeti koje nam ona nudi.
Stoga vas pozivamo da za buduće izlete ne ostavite ni najmanji trag vašeg boravka u prirodi!
Pozivamo vas da pospremite za sobom i smeće odložite u za to predviđeni kontajner.

Pozivamo vas, također, da ne palite vatru!
Ako pak to učinite obavezno dobro provjerite jeste li je ugasili. Polijte pepeo vodom nekoliko puta. Posljedice nemarnog odnosa su nesagledive.

U to ime, Bike eco-patrola vam želi sretne prvomajske praznike!
Poziv aktivistima:
U isto vrijeme pozivamo naše aktiviste kao i zainteresovane bicikliste da se odazovu akciji Bike eco-patrole u postavljanju upozorenja na atraktivnim izletištima naše općine. Predviđeno postavljanje plakata je u dane 29/30.04. (srijeda/četvrtak – neposredno pred praznik) a isti se mogu preuzeti u utorak 28.04. uz prijavu u komentaru.
Vaš BIKE TOUR Lukavac

Instituti Harry Fultz

Never stop exercising!!! Stay home, be safe!

youtube.com

MTB Trail - BRIJESNICA GRAVEL ROAD (long)

Novi video-prijedlog za bicikliranje iz Davorin Đuranović radionice.

Naziv staze: "BRIJESNICA GRAVEL ROAD (speedrun)" Mjesto: (Brijesnica D.) Općina: Lukavac Rutinsko testiranje staze nakon zimskih dana. Iako na oko izgleda ka...

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

blic.rs

"SVE JE MORALO DA STANE da bi se spasli životi": Dr Veljković iz Torina, posle dana u bolnici za plućne bolesti ekskluzivno za "Blic"

Do sada najkorisniji članak koji sam pročitao o koronavirusu. Posebno vrijedni video prilozi (tri dvominutna klipa). Preporučujem - OBAVEZNO PROČITATI I POGLEDATI!

blic.rs - Prestanite da se rukujete, ljubite i grlite. Odmah. Prestanite da dodirujete rukama lice i oči. Ova bolest često počinje i s konjuktivitisom. Držite distancu od ljudi oko sebe, jedan metar nije dovoljan. Sve mora da stane da bi se spasli životi - upozorava na početku razgovora za "Blic" dr A...

The Bike Dads

Daddy daughter or son rides with wheelies, water fights, jumps, ice cream and snacks. This vid of rockstar shredder @nschurter defines the BideDad life, well maybe minus the Lycra for a few of us BikeDads www.TheBikeDads.com
____________________
Check out our website for the best reviews of biking products for families to shred together 🤘🤘

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

Svim pripadnicama ljepšeg spola čestitamo 8. mart, Dan žena!

Bike adventure JEZERO MODRAC

Bike adventure JEZERO MODRAC

Red Bull

a decade of dreams (and daredevil moments)

Danny MacAskill it’s been a pleasure, here’s to the next 10 👏

Dafne Fixed

Želite li se od srca nasmijati - ovo zaista vrijedi pogledati!

priest vs cycling - AWESOME . link to buy Graziella Priest http://www.dafnefixed.com/offerte-del-mese/1954-graziella-priest.html

* Jukin Media Verified *
Find this video and others like it by visiting https://www.jukinmedia.com/licensing/view/983316
For licensing / permission to use, please email [email protected]

BK "Bike Tour" Lukavac's cover photo

Our Story

Misija: Promovisanje prirodnih ljepota, kulturološko-etimoloških vrednota i turističkih potencijala BiH kroz razvoj rekreativno-turističkog biciklizma kao načina zdravog života i zaštite okoliša.

Vizija: Kreiranje i uređenje infrastrukture za bavljenje rekreativno-turističkim biciklizmom kroz mapiranje i markaciju staza te animiranje interesnih grupa kroz navedene oblike biciklističkih aktivnosti sa posebnim akcentom na porodična okupljanja, aktivizam mladih i marginiziranih grupa stanovništva.

Karakter: Legitimnosti, transparentnosti, vidljivosti kao i monitoringu u radu organizacije pridaje se velika pažnja. Dokumentovan je kompletan rad kroz Protokol udruženja i vidljivim arhivom na internet mrežama i portalima. Svaka značajnija manifestacija ima svoju genezu, logo, FB profil, foto i video arhivu.

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Lukavac?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

PROMO: Biciklistički klub "Bike Tour" Lukavac
Projekat "Ruralni razvoj"
"Poligon riješi - manje griješi!" - općina Lukavac, 21.10.2017

Location

Lukavac

Category

Eco tour agency

Contact the business

Click here to send a message to the business

Telephone

Address


Školska 5, N/r Nedim Zejnilović
Lukavac
75300
Other Lukavac travel agencies (show all)
Bokavici Bokavici
Bokavic Bb,75300lukavac,bosnia And Herzegovina
Lukavac, 75300

بيت للايجار

Elketours Elketours
Trg Bremena
Lukavac, 75300

Putnička Agencija , Aranžmani , Ljetovanje,Zimovanje , Prevoz , Avio Karte , Jednodnevni izleti , Sajmovi , Đačke ekskurzije

Putnička agencija ROAD Putnička agencija ROAD
Lukavačkih Brigada
Lukavac, 75300

PUTNIČKA AGENCIJA - Ljetovanje - Zimovanje - Ekskurzije - Europska putovanja - Jednodnevni izleti - RENT A BUS - Posredovanje u osiguranju - Avio karte za sve destinacije

Lukavac Travel Lukavac Travel
Trg Slobode
Lukavac, 75300

Iskustvo od preko 20 godina u turističkoj djelatnost je garancija da vas nikada nećemo razočarati!

Wellness centar "Ahmedic" Wellness centar "Ahmedic"
Mosorovac Bb
Lukavac

Wellness centar "Ahmedic" www.ahmedic-wellness.com

About   Privacy   Login C