Turistička organizacija Grada Doboj

Turistička organizacija Grada Doboj

Comments

Nasa lijepa tvdjava ponosno nas sa visine gleda ali nas nikada podcjeniti neda..!!!
Dragi prijatelji, ukoliko ste iz Doboja ili ste imali priliku da posjetite neku manifestaciju na području Grada Doboj, molim vas da izdvojite nekoliko minuta i ispunite anketu koja mi je neophodna za uspješan završetak master studija. Anketa je anonimna. Hvala vam unaprijed.

Promocija turizma grada Doboja

Operating as usual

Baza ParaGhost je avanturistički sportski centar u prirodi.
Nudi niz sadržaja za sve ljubitelje planinskog čistog vazduha, netaknute prirode i adrenalinskih sportova.
Ovo je idealno mjesto za odmor, rekreaciju, roštilj i druženje.
Usluge koje nudi Centar su: planinarenje i šetnje, letenje motornim paraglajderom, plivanje, zip-lajn, pejntbol, vožnja kočijama.
Speleologija, planinarenje i ostale aktivnosti izvode se u cilju istraživanja svijeta oko nas, druženja, zaštite prirode.
Za avanturiste predviđen je let tandem letjelicom i za to nije potrebno predznanje niti iskustvo. Posjetioci samo trebaju ponijeti čvrstu obuću i uz vješto upravljanje pilota tandema, let postaje nezaboravan. Ova turistička atrakcija privlači veliki broj avanturista bez obzira na pol i životnu dob. Organizatori im u šali poručuju da ubuduće ponesu limun da bi skinuli osmijeh sa lica. 🙂
#doboj #okolišta #gornjapaklenica #paraghost #bazaparaghost #našamaša

Naša Maša

Maša i Ljubica - priča o neobičnom prijateljstvu 🐻❤️🐻

Hvala Nasihi i Bojanu , autorima emisije " Prijatelji zivotinja" na ovoj prelijepoj epizodi.
https://youtu.be/_jm_OnoOi8w

Iskoristite lijepo vrijeme i slobodne trenutke za boravak na planini i čistom planinskom vazduhu.
#doboj #gostilj 🌳☀️🍂

Dobojsko izletište Goransko Jezero udaljeno je oko sedam kilometara od grada, pa ga osim motorizovanih gostiju koriste biciklisti i pješaci.
Jezero je smješteno u podnožju planine Ozren i predstavlja jedan od najvažnijih prirodnih turističkih lokaliteta na području Doboja.
Ova oaza mira, okružena je crnogoričnom i bjelogoričnom šumom, koja u svakom momentu pruža osjećaj svježine, posebno u toplim ljetnim danima kada je jezero izuzetno posjećeno od strane kupača, izletnika i rekreativaca.
Goransko jezero posjeduje sve potrebne sadržaje za ugodan boravak turista: veliki parking prostor, mobilijar - klupe i stolovi s roštiljskim mjestom, prostor za kampovanje, skakaonice, tobogane, tuševe, mol sa suncobranima, dječije igralište, restoran sa velikim izborom jela i pića, binu za organizovanje koncerata i sličnih događaja.
Poučna šetališna staza Jošava varira od lake do srednje teške staze i prilagođena je posjetiocima različitih afiniteta i mogućnosti.

Jedan od značajnih događaja koji je održan prvi put ove godine, a doprinosi unapređenju sporta i promocije turističke ponude je biciklistički maraton pod nazivom "Brdsko biciklistički maraton OZREN 2020".
Cilj trke je promocija biciklističkog, zdravog načina života i druženja prelijepim šumskim stazama od dobojskog kupališta i izletišta Goransko jezero do najvišeg vrha planine Ozren - Ostravica (918mnv).
#doboj #goranskojezero #jesen 🍁🍂🌄

eu4agri.ba

Otvoren javni poziv projekta Evropske unije EU4AGRI: 2,55 MILIONA KM ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U RURALNI TURIZAM U BiH – EU4Agri

Objavljen javni poziv za projekte u ruralnom turizmu.
Opširnije na linku:
https://eu4agri.ba/otvoren-javni-poziv-projekta-evropske-unije-eu4agri-255-miliona-km-za-podrsku-investicijama-u-ruralni-turizam-u-bih/?fbclid=IwAR2hB3T-MIoMo0RGQhVlzFkhzgp4G1x_JAO0oPJ8XS4CuYvAX3YdvpZ_AXw

eu4agri.ba Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kultur...

Porodična kuća Spasojević u Pridjelu pretvorena je u seosko turističko gazdinstvo. Nalazi se na petom kilometru glavnog puta koji iz Doboja vodi ka Okolištu (Ozren).
Smještaj je idealan za organizovane grupe - lovce, ljubitelje biciklizma, planinare i druge rekreativce.
Sadržaji se dopunjuju konobom koja gostima nudi tradicionalne specijalitete kao i prostor za zabavu - stoni tenis, pikado, stoni fudbal.
U blizini seoskog domaćinstva nalazi se Goransko Jezero, do koga vodi rekreativna staza za šetnju i biciklizam, a malo dalje nalazi se centar za sport u prirodi Baza ParaGhost.
#doboj #seoskodomaćinstvospasojević #domaćejedomaće

https://orange.ozren.org/
https://www.ozren.org/index.php/srl/agroturizam/turisticka-domacinstva/seosko-domainstvo-spasojevi

Jesen :-)

Vikendica sa pet zvjezdica ušuškana je u borovu šumu, uz sam tok planinske rijeke Prenje po kojoj je čitavo naselje dobilo naziv. Idealno mjesto za odmor od užurbane svakodnevnice i gradske buke. Mjesto na kojem se potpuno možete prepustiti prirodi. Nema televizije, nema wi-fi mreže. Odmor za dušu i tijelo i povratak društvenim igrama kao što su džamb, karte, šah, čovječe ne ljuti se, bile su i ostaće omiljene igre iz djetinjstva.
Blizina ozrenskog vrha Gostilj, kao i Goranskog jezera, učiniće da vaš boravak upotpuni nekim dodatnim sadržajima poput biciklizma, pješačenja, paraglajdinga i drugih sportsko - rekreativnih aktivnosti.
Vikendica se nalazi u selu Boljanić, nedaleko od Doboja.
#doboj
#vikendicasapetzvjezdica

Ukoliko Vam je potreban odmor za dušu i tijelo, pravo mjesto za vas je @vikendica_sa_pet_zvjezdica 🏡🏡
Nalazi se u Prenji nedaleko od grada Doboja i Gracanice. 📍📍
Ususkana je u borovu šumu, a pogled iz kućice usmjeren je na planinsku rijeku. 🌲🌲🌲🍁🍂🤎🤎
#vikendicasapetzvjezdica #vikendicazaiznajmljivanje #vikendicazaizdavanje #kucazaodmor #mjestozauzivanje #mjestozadvoje #mjestozacijeluporodicu #cisthedonizam #priroda #borovasuma #rijeka #uzivanjeuprirodi #odmorusrpskoj #odmorubih

blog.wikimedia.rs.ba

Проглашени побједници фото-конкурса Трагом душе 2020

Ponosni smo što je naša sugrađanka Inga Cvijanović na takmičenju foto-konkursa Tragom duše osvojila treće mjesto u kategoriji kulturno-istorijska dobra Republike Srpske.
Čestitamo Ingi i radujemo se što je grad Doboj po drugi put uzeo učešće u popularizaciji kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa ovog podneblja na internetu, kao i proširivanje sadržaja na Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi fotografijama.
#doboj #wikimedia #wikipedia

http://blog.wikimedia.rs.ba/proglaseni-pobjednici-foto-konkursa-tragom-duse-2020/?fbclid=IwAR3xAQZCW8V5LPGRy2aLZtj_h3AXtv0qHaNn545swzUo9Jh8qwp-CHybs5M

blog.wikimedia.rs.ba Стручни жири Викимедијине заједнице Републике Српске је, након извршене селекције, одабрао двадесет најљепших фотографија овогодишњег фото-конкурса Трагом душе 2...

Hvala magazinu Furaj.ba na lijepoj saradnji i promociji našeg grada

youtube.com

Doboj, mjesto koje stvara uspomene 4K

Promotivni spot - Grad Doboj ❤️
#Doboj #MjestoKojeStvaraUspomene

https://www.youtube.com/watch?v=RZC4nD7JeHc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1BbcrIBjJ5Lk2srVJqs62d6I2uSzLmD-z5x-MRO5jU8KolgH36ZzY9IwM

#Doboj #MjestoKojeStvaraUspomene Produkcija: Little Mouse Studio Režija i kamera: Miroslav Mišić Scenario: Milica Nedeljković Montaža: David Slepčević Animac...

Ako voliš prirodu, podrži projekat Balkan Colours-a svojim glasom!

‼️Ukoliko je Priroda vaša stranka, glasajte za nas! 🏞

Ostalo je manje od 36 sati do zatvaranja glasanja, ⌛️ izdvoji 15 sekundi i podrži i ti ovaj projekat! ⬇️

Ukoliko pobjedimo, ovim projektom ćemo da:
🌲 posadimo 1000 sadnica drveća
🦅 osmislimo sistem za zaštitu ptica
♻️ organizujemo akcije čišćenja
⛰ uredimo i označimo stazu sa Male na Veliku Klekovaču

Da biste glasali otvorite link i spustite se na kraj stranice: http://www.mountainblog.eu/eoca-2020-projects-cast-your.../
1) Odaberite naš projekat Restoration of Climbing Areas, Bosnia & Herzegovina
2) Čekirajte polje Agree to Terms & Conditions
3) Kliknite na dugme Cast Your Vote
Napravi korak više i podijeli ovo na svojim socijalnim mrežama i sa svojo porodicom i prijateljima.
To je to i hvala vam puno! 🐺🦉🌱🍄🍀

Inga Cvijanovic Photography

#našamaša #paraghost #doboj

Naša Maša odmara.
Medvedica kojoj su krivolovci ubili majku, pripitomljena je i oduševljava sve posjetioce.

🍂🍁DIVAN JESENJI DAN🍂🍁
#jesen #oktobar #parknarodnihheroja #graddoboj ☀️

Pod sloganom „Uzgajaj, pripremaj i jedi zdravo!“, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdrave hrane, veliko nam je zadovoljstvo i čast što smo bili dio ovog značajnog događaja.
U saradnji sa učenicima i profesorima JU Ugostiteljske i trgovinske škole Doboj, Aktivom ugostiteljske grupe predmeta i uz svesrdnu podršku Gradske uprave i Gradske razvojne agencije, potrudili smo se da ukažemo na značaj zdrave i pravilne ishrane, kao i o važnosti zdrave hrane i pravilnih životnih navika.
Da sve izgleda onako dobro, pobrinulo se vrijedno i složno školsko osoblje na čelu sa direktorom JU Ugostiteljske i trgovinske škole.
Glavni izlagači u ovoj lijepoj i zdravoj priči su vrijedni i maštoviti učenici koji su ovom događaju dali posebnu toplinu.
Ovo je treća godina kako obilježavamo Svjetski dan zdrave hrane, a mi imamo tu sreću i čast da grad Doboj na čelu sa kabinetom gradonačelnika uvijek pomaže i podržava ovakve događaje.
Nadamo se da će ovakvih događaja biti u većoj mjeri, naročito zbog činjenice da je edukacija učenika o zdravoj hrani i pravilnim prehrambenim navikama siguran put ka očuvanju zdravlja.
Izjavu za medije dali su direktor JU Ugostiteljske i trgovinske škole Predrag Pašić, predsjednik Aktiva ugostiteljske grupe predmeta Zvjezdana Kisin, predsjednik Skupštine grada Doboj Miloš Bukejlović, direktor Gradske razvojne agencije Aleksandar Goganović, direktor Turističke organizacije grada Doboj Vanja Vanovac i time ukazali na značaj obilježavanja Svjetskog dana zdrave hrane.

ugostiteljska-doboj.com

У сусрет обиљежавању Свјетског дана хране

http://www.ugostiteljska-doboj.com/vijesti/%d1%83-%d1%81%d1%83%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%82-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%99%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d1%98%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b3-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%85/?fbclid=IwAR21NaG0qMgrEk9DEX_Oe_oVf3qJFVjUX1tPgUnUkSLeLI30VKmvSAQXdC0

ugostiteljska-doboj.com Уз поштовање мјера и препорука ЈЗУ Института за јавно здравство РС и Министарства просвјете и културе РС, представници Туристичке организације Града Добоја и проф...

Radna akcija i druženje sa Ped Preslica Doboj - uređenje Planinarskog doma. 🌄
#konopljišta 🍁

Republic of Srpska - Visit for more

https://www.facebook.com/watch/?v=1650627651762990

📢📢📢📢Glasanje na najprestižnijem takmičenju u industriji turističkog filma – CIFFT /The International Committee of Tourism Film Festival JE POČELO 😍😍😍

🥇🥇Naš promotivni film trenutno je na prvom mjestu u kategoriji najbolji turistički film koji predstavlja regiju, a u ukupnom poretku u borbi za Grand Prix na trećem.

➡➡Takmičenje još uvijek traje, do kraja 2020. godine ostalo je još ukupno 5 festivala na kojima u konkurenciji ostaje naš video i vjerujemo da će lista do sada osvojenih priznanja TORS-a i agencije MANIA nakon realizacije istih, biti duža i da ćemo se još bolje pozicionirati u ukupnom poretku.

🚩🚩🚩Svi oni koji žele da se video „Nothing much but much more“ plasira što bolje i u Republiku Srpsku donese još jednu vrijednu nagradu mogu dati svoj glas putem sledećeg linka - https://www.cifft.com/film/nothing-much-but-much-more/ .
➡potrebno je samo otvoriti link i kliknuti na VOTE.
➡Napominjemo da je glasanje otvoreno do 25. oktobra.
➡Glasati mozete SVAKI dan sa iste IP adrese kao i više puta dnevno sa različitih IP adresa 🙂
🥇🥇🏆🏆🏆🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤩🤩
#visitformore #nothingmuchbutmuchmore #turizam #glasanje #turistickivideo #cifft

🍁Dragi naši, s obzirom na veliku potražnju, Hotel Park pripremio je za vas specijalne pakete i ponude u sklopu Vaših želja.
Ponuda "OKTOBAR PAKETI" počinje od 01.10. i trajaće do 31.10.🍁
Dobro došli i uživajte u našem lijepom Doboju.
Rezervacije: 053/200-800
E-mail: [email protected]

Vikend u vašem omiljenom Hotelu 🤗

U nedjelju, 20.09.2020. godine u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Doboj i Brdsko biciklističkog kluba Doboj, uz podršku Gradonačelnika grada, održan je prvi biciklistički maraton pod nazivom "Brdsko biciklistički maraton OZREN 2020".
Na ovoj trci okupilo se oko 100 učesnika, ljubitelja biciklizma iz Doboja i regiona u susret manifestaciji "Međunarodni dan bez automobila", koji je ove godine obilježen 22.09.2020. godine.
Ova trka nije takmičarskog karaktera.
Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, zdravog načina života i druženja prelijepim šumskim stazama od dobojskog kupališta i izletišta Goransko jezero do najvišeg vrha planine Ozren - Ostravica (918mnv).
Nadamo se da će ova trka postati tradicionalna sportska, ali i turistička manifestacija, kao i da će biti uvrštena u kalendar kvalitetne sportske manifestacije.
Tim putem obratili su se Gradonačelnik grada Doboj Boris Jerinić i direktor Turističke organizacije grada Doboj Vanja Vanovac.

Град Добој добио је велика слова која формирају ријеч "ДОБОЈ" уз симбол срца.
Постављена су данас на платоу у Парку народних хероја.
Поносни смо и вјерујемо да ће наши суграђани и туристи убудуће најчешће правити фотографије на једном од најљепших мјеста у граду.
#❤️Добој

Danas smo ispred Turističke organizacije grada Doboj prisustvovali manifestaciji „Branje trave ive“ na Ozrenu.

Tradicionalno na pravoslavni praznik, Usjekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja na Gostilju, jednom od najljepših vrhova na planini Ozren, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 773 metra, okupi se veliki broj ljudi kako bi brali ljekovitu travu ivu.

Trava iva je ljekovita biljka koja raste u planinskim krajevima širom svijeta. Vjerovanje je da je iva lijek za sve bolesti, otud i poslovica „trava iva od mrtva pravi živa“.

Gdje god da se bere trava iva, barem trećinu vidljivih cvjetova treba ostaviti netaknute, jer osim što je ljekovita, korisna je i zato što izvrsno vezuje ono malo zemlje na golom kamenjaru.
Ubrana iva koristi se tokom godine kao čaj, pomiješana sa medom ili se potapa u rakiju.
#tradicija #običaji #njegujmonašeobičaje #iva #gostilj #ozren #graddoboj #doboj #ponosninasvoje

" Prirodna i kulturna dobra predstavljaju važan dio svakog društva i dio su kolektivne svijesti svakog naroda. U Republici Srpskoj postoji više stotina spomenika o kojima se vrlo malo zna.
Sačuvajmo nasljeđe od zaborava! "
Tragom duše je javni foto-konkurs usmjeren ka prikupljanju fotografija zaštićenih prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara Republike Srpske. Cilj takmičenja je promocija nasljeđa Republike Srpske posredstvom Vikimedijinih projekata - Vikimedijine ostave i Vikipedije.
Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije ( Wikimedia Foundation).
Detaljne informacije o samom projektu i o načinu učestvovanja dostupne su na zvaničnom sajtu takmičenja :
https://td.wikimedia.rs.ba/tragom-duse/

Večeras u 20:00 h na programu ATV
#ponosninasvoje
#doživisrpsku

seesrpska.com

KVIZ: ZNAŠ LI DA JE BLIZU? | SeeSrpska | VidiSrpsku

seesrpska.com Koliko puta ste prošli kroz Doboj, a niste svratili na tvrđavu? Pored Bileće, a niste se zaustavili pored neke od osam kula u tom gradu? U Banjaluci tračli da obavite bezbroj obaveza, a niste zastali, odvojili sat vremena za uživanje i vozili se dajakom? Na OVOM LINKU je kviz, odnosno anketa na...

Osvježenje pod obroncima Ozrena, Mašino jezero na Okolištima #ponosninasvoje
#masinojezero

Dragi sugrađani i svi gosti našeg lijepog grada,
topao vikend je pred nama , a Doboj i okolina Vam nudi odlična mjesta za osvježenje, odmor i rekreaciju.
Bilo da ste ljubitelj prirode ili bazena , ukoliko se odlučite za posjetu ovim lokacijama - nećete pogriješiti.
Dobro nam došli.
#ponosninasvoje
#džunglabazeni
#goranskojezero
#jezerorudanka

#ponosninasvoje

Da nebi prekidali tradiciju i ove godine organizujemo susret paraglajderista na Ozrenu. Zbog situacije sa korona virusom cekali smo da se stanje normalizuje da bi nam dosli i prijatelji iz inostranstva medjutim nije doslo do posebnog poboljsanja pa smo odlucili da takmicenje odrzimo i da ga prilagodimo trenutnoj situaciji.
U subotu je prognoza dobra i sa puno termike zato ce svako od ucesnika izabrati svoj termicki stub i vrtiti u njemu da bi odrzali zakonom propisanu distancu :) .
Prilikom susreta u kampu iako se nismo vidjeli godinu a i vise zabranjeno grljenje i pozdravljanje osim kovid pozdrava laktom.
Hrana, smjestaj i transport do poletista obezbjedjeni. Bez kotizacije i poreza
Oni koji su bili znaju kako sta funkcionise a oni koji nisu neka dodju da vide kako je.
Dobrodosli na "Ozrenaline 2020 Doboj"

#ponosninasvoje

Prilikom posjete #Doboj, 🇪🇺 ambasador Sattler obišao je i dobojsku tvrđavu Gradinu 🏰, poznati simbol grada i neprocjenjivu historijsku i kulturnu baštinu te nacionalni spomenik 🇧🇦
#culturalheritage 💛

Dobro došli u Doboj

Dobro došli u Doboj, grad na tri rijeke...

Grad star šest vijekova koji još uvijek raste i razvija se ...

Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina ...

Grad koji iz godine u godinu ima sve više za ponuditi svakom gostu i putniku namjerniku...

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Doboj?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Doboj

Contact the business

Click here to send a message to the business

Telephone

Address


Ulica Cara Dusana Bb
Doboj
74000

Opening Hours

Monday 07:00 - 15:00
Tuesday 07:00 - 15:00
Wednesday 07:00 - 15:00
Thursday 07:00 - 15:00
Friday 07:00 - 15:00
Other Doboj travel agencies (show all)
Visit NordPol Doboj & Bih/ Ifor/Sfor/Eufo/LOT veterans. Visit NordPol Doboj & Bih/ Ifor/Sfor/Eufo/LOT veterans.
Celjska 7/7
Doboj, 74000

If you want to visit Doboj or any part of BiH,Croatia or Kosovo that you were stationed in as a part of peacekeeping mission contact admin via +38765646180

Bosnaexpres Doboj Jug Bosnaexpres Doboj Jug
Matuzići BB Doboj Jug 74203 Bosna I Hercegovina
Doboj, 74203

> Domaći i međunarodni prijevoz putnika

IstraTours IstraTours
Svetog Save Bb
Doboj, 74000

Turistička agencija "Istra Tours" Doboj

DAM Prevoz DAM Prevoz
Klokotnica
Doboj, 74207

Vršimo sluge javnog vanlinijsko prevoza putnika, organizujemo izlete, ljetovanja, zimovanja...

Bosnaekspres DOBOJ Bosnaekspres DOBOJ
Svetog Save Bb
Doboj, REPUBLIKA SRPSKA - BIH

Turisticka Agencija & Prevoz Putnika

Turisticka Agencija Bosnaekspres Turisticka Agencija Bosnaekspres
Sv. Save Bb
Doboj, 74000

GlobusTurist Doboj GlobusTurist Doboj
Ulica Cara Dušana Br.3
Doboj, 74000

Putnička agencija - Globus Turist, Doboj

Turistička agencija "Vida" Turistička agencija "Vida"
Nikole Pašića Bb
Doboj, 74000

Organizovanje ljetovanja, zimovanja, jednodnevnih i višednevnih izleta u zemlji i inostranstvu

Trebavaekspres Doboj Trebavaekspres Doboj
Jug Bogdana
Doboj, 74000

Preduzeće za prevoz putnika u linijskom i vanlinijskom drumskom saobraćaju Centrala 053/228-060 Autobuska Stanica: 053/221-222 ; Email: [email protected] Direktor 065/582-776; Email: [email protected] Agencija 065/330-252

About   Contact   Privacy   FAQ   Login C