Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU''

Qendra e zhytjes

Nearby travel agencies

Legjenda e Shqiponjave
Legjenda e Shqiponjave
Vlore
Jusi Travel
Jusi Travel
prane xhamise, Vlorë
Jeta eshte jona
Jeta eshte jona
Rruga Xhebro Gjika
Linja Shkoder - Tirane - Sicili
Linja Shkoder - Tirane - Sicili
Rruga Lef Sallata, 117, Valona
Eloise&Dad Travel
Eloise&Dad Travel
Sheshi Flamurit., Avlona
SAZAN ISLAND - Albania
SAZAN ISLAND - Albania
Sazan Island, Vlorë
Edison Tourist Guide
Edison Tourist Guide
Llogora Pass, Vlorë
Albania in Catamarano
Albania in Catamarano
Vlorë 9426
Visit Vlora
Visit Vlora
Vlore, Vlorë
B&B Hotels Fatosh Bello
B&B Hotels Fatosh Bello
Orikum
LOGAN Travel
LOGAN Travel
L.ISA BOLETINI ,RR SADIK ZOTAJ P
Guida turistica in Albania .
Guida turistica in Albania .
Rruga Jakov Xoxa, Vlorë
Agjensi Imobiliare Joti
Agjensi Imobiliare Joti
vlore
Natyr-AL
Natyr-AL
ORIKUM- VLORE ALBANIA, Vlorë
VloraSite
VloraSite
Vlore

Qendra e zhytjes EKSPEDITA BLU organizon te gjitha aktivitetet ne det dhe bregdet......... Punime nenujore dhe guida ne det.kurse zhytje KURSE ZHYTJE,PUNIME NENUJORE (SALDIME DHE PRERJE NEN UJE) ESKURSIONE DHE GUIDA NENUJORE.ETJ.

Photos from Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s post

Sardenja ...janar 2020

Photos from Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s post

In

Photos from Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s post

Photos from Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s post

Untitled Album

Untitled Album

Aggressor Adventures

Meet Dee Davis, still diving at 90 years young! Scuba diving is truly a sport that spans generations, as you'll see in this video, Dee is diving with her family members including her great-grandson! That is four generations underwater together! You're never too old to dive with the Aggressor Fleet. Our captains and crew are here to help you with anything you may need.

Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s cover photo

Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s cover photo

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

[05/12/15]   Kreu Panorama Bota nënujore, zhytësi që ia di sekretet e mrekullitë
Bota nënujore, zhytësi që ia di sekretet e mrekullitë
2011-11-07 10:43:35 Panorama AktualitetNë një prej zhytjeve, gjatë së cilës Pajtim Shpata ka kapur një oktapod

Eksplorimi nënujor i është kthyer në një hobi, por edhe profesion. Është 40 vjeç, energjik, por ndoshta për këtë ka meritë sporti i detit. Pajtim Shpata është diplomuar në fushën e Navigacionit dhe Peshkimit dhe prej 9 vitesh shërben në forcat e Drejtorisë së Kufirit dhe Migracionit në Vlorë me mjetet lundruese. Prej vitit 95, krijoi një grup bashkë me zhytës të tjerë të Ekspeditës Blu, të cilën e drejton ai. Së fundmi, bashkë me një kolegun e tij kanë marrë diplomën e zhytjeve të thella, INTD, që shërben për zhytjet deri në thellësitë 140 metra. Ka nisur të zhytet që në vitet 90, pasi siç thotë dhe vetë, para 1990 ishte e ndaluar. Ishte një dëshirë që në fëmijëri, por që mori trajtë konkrete në moshën 23-vjeçare. Pasi na bie në dorë një bombol dhe një aerokator, në provën e parë nuk dinim se sa metra futeshim, por mbaj mend se ishte në brigjet e Karaburunit, të cilat kisha shumë qejf ti eksploroja. Bashkë me një shokun tim, Genci Kapllanin, filluam të ëndërronim për botën e nënujshme. Nuk kishim informacion se çfarë ishte zhytja. Por ndiqnim dokumentarët në kanalet italiane, përkthenim termat teknike të zhytjes. Mësuam që duhet një rregull fiks që të zhytesh. Kërkuam informacion në Shqipëri, ishte shumë e vështirë. Dhe falë njohjes me mikun tonë të vjetër, Xhemal Mato, arritëm të merrnim leksionet e para të zhytjes, shprehet zhytësi Pajtim Shpata. Eksperienca i ka treguar se kur njeriu është nën ujë nuk di asgjë, pasi jeton në një tjetër botë. Por në anën tjetër, duhet kujdes, shumë kujdes, pasi është një sport ku gabimi më i vogël të kushton jetën.

ANIJET E MBYTURA

Pajtim Shpata, pas një prej zhytjeve të tij

Turistët kanë mundësinë të shijojnë mrekullitë nënujore, por edhe të eksplorojnë anijet e mbytura. Jemi zhytur në të gjitha ujërat e Shqipërisë. Në liqene, lumenj e det. Zhytjet janë kryer për studime dhe eksplorime më interesa të ndryshme. Më interesante ka qenë për eksplorimin e anijeve të mbytura në gjirin e Vlorës. Nisi në 5 vitet e fundit, duke bashkëpunuar me shoqëri të huaja, ekspertë në këto fusha për marrjen e informacionit mbi anijet e mbytura, pasi në arkivat tona nuk ekziston asgjë. Shpata tregon se në Gjirin e Vlorës janë rreth 13 anije të Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore, nga të cilat, katër janë gjetje të reja. Ata po mbledhin informacion për çfarë anijesh bëhet fjalë. Dy vitet e fundit e kemi shtrirë bashkëpunimin me Ministrinë e Turizmit, kryesisht me departamentin e arkeologjisë nënujore dhe jemi në përfundimin e një harte të këtyre objekteve nënujore, që janë një nga resurset kryesore të turizmit nënujor. Posedojmë të gjitha informacionet filmike të bëra nga ne. Të gjitha këto materiale në përfundim do të realizojnë një pavijon të muzeut të arkeologjisë nënujore, thotë zhytësi. Kjo ide është mbështetur edhe nga Ministria dhe shume ekspertë të historiografisë. Duke qenë se shumica e anijeve i përkasin Luftës së Parë e të Dytë Botërore dhe shumica italiane, bashkëpunimi me Rai Uno dhe kryesisht emisionin Linea Blu, realizuar muajin e fundit në Shqipëri, i ka garantuar zhytësve vlonjatë bashkëpunimin dhe mbështetjen në këtë plan.

ANIJET E MBYTURA

Këto anije ndahen në dy kategori, në varësi të thellë sisë. Për zhytës profesionistë dhe për zhytës turistikë . Ato që janë në thellësinë 30 metra, vizitohen nga zhytës joprofesionistë. Ato që i kalojnë mbi 40 metra, deri në 70, kërkojnë një

Eksploruesi me ekipin e zhytjes

kualifikim tjetër dhe një sistem zhytje, quajtur mishell. Anijet që kam eksploruar janë maksimumi, në thellësinë 69 metra. Anija më interesante është Regina Margharita, e mbytur në dhjetor të vitit 1915, në Luftën e Parë Botërore. Me e vjetra është Intrepido, mbytur në vitin 1910″, tregon Shpata. Ajo që u ka bërë më shumë përshtypje zhytësve është gjendja shumë e mirë që kanë këto anije. Kushdo që ka arritur ti shohë ato është mrekulluar, pasi ka arritur të prekë me dorë një pjesë historie, e cila ka mbetur pa lëvizur prej dhjetëra vitesh. Gjithçka që ka qenë në anije është atje, të gjithë objektet, që nga detaje të vogla si lavamanët, ndërsa dallohen bukur të gjitha dhomat që kanë fjetur marinarët dhe vendi i komandimit. Në anijet e Luftës së Parë dallohen kaldajat, disa anije kanë akoma armatime, si topa dhe mitraloza.

ZBULIMET E SPECIEVE

Kohët e fundit zhytësit shqiptarë kanë pikasur disa lloj speciesh të veçanta të botës nënujore në brigjet e Karaburunit, si peshku papagall, amja, sira, që u përkasin ujërave tropikale. Por edhe afrimi i peshkaqenëve të ndryshëm, jo të rrezikshëm, si shkak i ndryshimit të korenteve dhe nivelit të pastërtisë së ujërave tona. I pyetur për frikë nga ndonjë peshkaqen gjatë zhytjes, Shpata thotë se frika e detit nuk zgjat shumë. Sipas tij, kur ndodhesh nën ujë nuk e koncepton dot se çfarë do të thotë frikë. Ata gjithmonë zhyten në grup, asnjëherë vetëm dhe nën masa të rrepta sigurie.

Tmerri i 13 trupave

Zhytja nën ujë nuk ka qenë gjithmonë një aventurë e bukur për Pajtim Shpatën. Ka pasur edhe momente kur zhytja është bërë për një qëllim të caktuar, i cili jo gjithmonë ka qenë i bukur. Duke qenë se kemi një kohë të gjatë që merremi me botën nënujore, kemi marrë pjesë në kërkimet e njerëzve që kanë humbur jetën në ujë, në lumenj, liqene apo dete. Rasti më i rëndë ka qenë kur ne si grup, në 97 kemi nxjerrë brenda ditës 13 persona të vdekur, të cilët ishin mbytur me skaf. Operacionet më të vështira për ne janë në lumenj, ku shikimi është zero dhe rrjedha e lumit të pengon lëvizjen, shprehet ai. Ai shpjegon se për këto ndërhyrje kanë pasur bashkëpunim me zhytësit e RENEA-s dhe të bazës së Pashalimanit, pasi janë dy njësi që janë në shërbim të komunitetit.

Zonat nënujore që duhen vizituar

Zhytësi i vjetër tregon se tashmë mund të thuhet që bota nënujore e Vlorës ka një hartë të caktuar, ku janë shënuar të gjitha pikat strategjike. Përveç anijeve, janë edhe disa shpella nënujore që ndodhen gjatë pjesës së jashtme të Karaburunit e Sazanit, në zonën e Dhërmiut dhe Jalës. Këto ofrojnë një florë dhe faunë shumë të pasur. Sipas Shpatës, zonat më të bukura janë ato të detit Jon, duke filluar nga kodrat e Zvërnecit, deri në gjithë vijën bregdetare në kufi me Greqinë. Brigjet shkëmbore ofrojnë një spektakël natyror, ku flora dhe fauna është më e pasur.

VLORE/ QEMAL BIRAKU


Bota Pajtim Shpata Eksplorimi Navigacionit Peshkimit Drejtorisë Kufirit Migracionit Vlorë Prej Ekspeditës Blu INTIshte Pasi Karaburunit Bashkë Genci Kapllanin Nuk Por Shqipëri Dhe Xhemal Mato Eksperienca ANIJEMBYTURTuristët Jemi Shqipërisë Zhytjet Vlorës Nisi Shpata Gjirin Luftës Parë Dytë Botërore Ata Ministrinë Turizmit Posedojmë Kjo Ministria Duke Rai Uno Linea Blu Ato Eksploruesi Anijet Anija Regina Margharita Luftën Parë Botërore Intrepido Ajo Kushdo Gjithçka ZBULIMESPECIEVKohët Sipas Tmerri Zhytja Pajtim Shpatën Rasti Operacionet RENEPashalimanit Zonat Zhytësi Sazanit Dhërmiut Jalës Sipas Shpatës Jon Zvërnecit Greqinë Brigjet VLORQEMABIRAKU

Untitled Album

Untitled Album

[04/03/15]   Sezoni po afron....regjistrimi per kurset e zhytjes ka filluar.......

Untitled Album

Untitled Album

Untitled Album

[12/10/14]   ekspedita blu

youtube.com

INCA Albania

http://www.youtube.com/watch?v=s_t__ZBv_L4&feature=share

Në kuadër të projektit Aktivitete të Qëndrueshme Ekonomike në Zonat e Mbrojtura Detare të Mesdheut (Karaburun-Sazan-Shqipëri) dhe zbatimit të strategjisë së ...

Untitled Album

Untitled Album

Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU''

Untitled Album

Untitled Album

Photos from Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s post

Timeline Photos

Timeline Photos

Timeline Photos

[03/28/14]   Kan filluar regjistrimet per kurset e zhytjes per hollesira kontaktoni 0694646951

Untitled Album

Untitled Album

Qendra e zhytjes "Ekspedita BLU'''s cover photo

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Vlora?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Contact the business

Click here to send a message to the business

Telephone

Address


Lagja BASHKIMI Pallati 1301
Vlora
TIRANA
Other Tour Agencies in Vlora (show all)
LOGAN Travel LOGAN Travel
L.ISA BOLETINI ,RR SADIK ZOTAJ P
Vlora, 9401

Viaggiare in Albania Viaggiare in Albania
Himare Fshate
Vlora, 9425

Joni Agjensi Turistike Joni Agjensi Turistike
Lgj Partizani
Vlora

Tragjas Tragjas
Fshati Tragjas
Vlora, 9426

Tisa Tours Tisa Tours
Blv. Ismail Qemali
Vlora, 8401

* Tisa Tours eshte nje Agjenci Udhetimi dhe Maikna me Qira .Per cdo informacion na kontaktoni. :)

Linja Tirane-Vlore-Gjermani Linja Tirane-Vlore-Gjermani
Rruga Lef Sallata
Vlora

Caronna Albania BUS Italia Caronna Albania BUS Italia
Vlora, 1001

Ofrojme çmimet me te mira ne treg.Te udhetosh ne Itali me kushte komode,per vetem 50Euro

VloraSite VloraSite
Vlore
Vlora

Buzeqesh! Je ne Vlore

Yacht Albania Yacht Albania
Orikum
Vlora

This page is for all interested people who want to rent a sailing boat in Albanian coast and Mediterranian Sea.

B&B Hotels Fatosh Bello B&B Hotels Fatosh Bello
Orikum
Vlora, 9426

Bed and Breakfast

Gerveni Travel Gerveni Travel
Prane Portit Detar
Vlora, 9401

Agjensia perfaqesuese e trageteve te linjes Vlore-Brindisi-vlore

About   Contact   Privacy   Login C